Voor teams

(Gezamelijk)

Voor jou

(Individueel)

Advies

Interim

Eugene Hansen: Waarom ik eraan begon

Je hebt maar 2 levens en het 2e leven begint als je, je realiseert dat je er maar 1 hebt
Mijn privéleven ging niet over rozen. Steeds vaker vroegen mensen mij: “dat jij nog kunt lachen”. Dat jij niet overspannen bent geraakt”. Ik verloor een zoon (15) en bijna mijn dochter. Oud-collega’s uit die tijd zullen mij vast wel eens op een kort lontje hebben betrapt (maar dat heb ik eigenlijk altijd wel gehad). Toch ging ik meer en meer over deze vraag nadenken. “Dat jij nog kunt lachen”. Want ik lach nog steeds en ik geniet van het leven en het werken met mensen. Als ik de oplossing zou vinden dan kon ik er andere mensen misschien mee ondersteunen.
Ik ontdekte de vijf universele elementen om tot groei en topprestatie te komen en zag dat juist die ook behulpzaam zijn bij tegenslag en uitdagingen. Dat vertaalde ik in het 5V model. Een model van balans en inzicht dat je niet meer loslaat als je er eenmaal aan begint.

Zelfs als ik dacht dat ik alleen was
Ik kwam tot de conclusie dat ik altijd en overal in een teamverband heb geopereerd. Zelfs als ik dacht dat ik alleen was. Zelfs als ik me eenzaam voelde. Van nature ben ik nogal open over wat mij overkomt. En zo kwamen mijn teams mij tot redding. Ik viel erop terug, het team viel me bij, Het team maakte me aan het lachen, ik leerde van andere teamleden. Het team viel me soms aan en soms af. Het team was een enorme spiegel. Alleen denk je misschien soms sneller te gaan maar samen kom je verder.

Hoe te handelen bij uitdagingen
Ik ben mij altijd bewust geweest van wie ik ben, hoe ik handel, welke fouten ik maakte en wat ik goed deed. Een topsportachtergrond hielp om “af te zien”, door te zetten, pijn te verbijten en vooral ook om veel plezier te blijven maken en te oefenen op waar ik goed in was. En zie daar; best een fijne carrière ondanks dat pittig bestaan. Ik zou met niemand willen ruilen (en zij waarschijnlijk ook niet met mij (😉). Dat pittige bestaan heb ik omarmd en ervaar ik als leerschool en bron van inspiratie. Vanuit dat bewustzijn komt er balans en blijf ik betrokken bij allerlei spannende ontwikkelingen in dit leven.

Hoe breng ik dit verder
Ik ben geen psycholoog dus ik kan er formeel niets mee. Maar in een riante HR-rol op mijn lauweren rusten, dat past mij niet meer. Er is meer nodig in de wereld om mensen samen te laten floreren. Meer nodig om mensen, mens te laten zijn, om mensen mee te laten doen. Die gedachte wil ik verder brengen. In het bedrijfsleven, in de zorg, in het onderwijs. Daarmee wil ik inspireren, supporten en misschien een beetje wakker schudden

Het logo zegt alles!

Het brein is, als een boom, tot op hoge leeftijd ontwikkelbaar. Wanneer de omstandigheden goed zijn en zélfs onder barre omstandigheden is er groei. Wij hebben ontdekt hoe mensen, individueel en samen, kunnen groeien en tot onverwachte resultaten komen ondanks én dankzij uitdagingen en kansen in het leven en werk.

Het brein van de beslisser

Het brein van de beslisser

Verstop jij je ook wel eens achter de regels als het spannend wordt? Stel je een beslissing uit, schuif je 'm door? En hoe voelt dat? Wat gebeurt er? #Plaatsingswet, #brein, #keuzestress, #mind  ...

Lees meer
Dat jij nog kunt lachen!

Dat jij nog kunt lachen!

Je hebt maar 2 levens en het 2e leven begint als je je realiseert dat je er maar 1 hebt. Mijn jeugd was fantastisch maar niet zonder uitdagingen. Mijn privéleven daarna ging ook niet over rozen. De...

Lees meer

Contact:

 

Bezoekadres:

Edisonstraat 104

2723 RR Zoetermeer

Postadres:

Biesland 13

2716 CG Zoetermeer

Telefoon:
+31 (0)6 539 99 170

E-mail:
info@brainconcept.nl

BRAINCONCEPT