Bel voor meer informatie: 06 - 53 99 91 70

Blogs

Blogs

Gepassioneerd groeien en stevig staan

Opa, hoe kun je jezelf eigenlijk leren kennen, dat is toch moeilijk?

De vraag van mijn kleindochter op weg naar school kan ik, met mijn beroep en bedrijf, natuurlijk niet laten liggen. Geweldig dacht ik, als je pas 10 bent en je jezelf dit al kan afvragen.

Een verborgen, zeer gevaarlijk, virus is onder ons

Een pandemie is gaande. Maar er is een vaccin. 

We hebben het allemaal! Het is zeer besmettelijk en destructief. Wij mensen hebben een bijzonder brein dat, door leren en oefenen waarneembaar van samenstelling verandert. Dat noemen we neuro-plasticiteit. Wanneer wij een gedrag of bepaald handelen of een levenshouding oefenen dan worden we daar gaandeweg steeds beter in. En dit kan tot op hoge leeftijd. 

Tijd nemen en tijd winnen

Waarom je juist nu moet inzetten op jouw team!

We mogen weer en het gaat bijna vanzelf. Iedereen is blij elkaar weer live te zien. We kruipen weer samen in het kantoor. Blij in de file naar de collega’s. De koffieautomaat knort tevreden. De targets voor staan in het jaarplan, de begroting is rond, we gaan aan het werk.

Verleden beloning

Werk hard aan je emotioneel pensioen

“Beloning is er in verschillende verschijningsvormen”. Wanneer ik als HR-manager aan mensen vertelde dat de beloning in “andere dingen” zat dan geld alleen, dan meende ik dat oprecht. Wanneer je, onverwacht, geen bonus krijgt of geen loonsverhoging, dan is die andere vorm even lastig te visualiseren. 

4 Jarenplan

Is jouw jaarplan al klaar? Verlies jezelf niet!

Naarmate ik vorderde in mijn carrière bleek dit een steeds grotere uitdaging. In het begin was het maken van een jaarplan een individuele zaak. Deels gedreven door ambitie en soms ook, platweg, door het bonus-perspectief. Het lag dicht bij mijzelf en hoefde ik er bijna niemand bij te betrekken (behalve mijn directe omgeving en mijn baas).

BrainConcept

Postadres:
Biesland 13
2716 CG Zoetermeer

Bezoekadres:
Eleanor Rooseveltlaan 3-29
2719 AB Zoetermeer

E-mail:
info@brainconcept.nl

Locatie